איך לנקות תנור? כל מה שאתם צריכים לדעת!
כל מי אשר משתמש בתנור בביתו כאביזר הכרחי להכנת מזון, אם החל מבישול פשוט לילדים ועד לכדי בישול לאניני טעם, ודאי מאותגר בכל הקשור לניקיון התנור. או אם לדייק - האתגר האמיתי הוא איך לנקות תנור. כדאי לדעת שניקיון תנור, הכרחי בגלל הצטברות שומנים ופירורי שאר מיני מזונות מפוייחים, אשר בעת תפעול התנור מעלים ריחות ואדי עשן שאינם נעימים ואף עלולים להשפיע על טעמו של המזון בטעם לוואי. מלבד זאת, ניקוי תנור הכרחי גם מבחינת תפעול יעיל של התנור, באופן אשר משפיע ישירות על תפוקה מיטבית, שכן תנור הוא מוצר חשמלי ולטובת תפקודו הראוי מצוייד בחיישני טמפרטורה, ומכאן מוטב למנוע הצטברות שכבת שומנים על גבי משטחי התנור, כי אלו עלולים להשפיע על מידת הדיוק של התנור בעת שמירה על טמפרטורות החום הרצויות לבישול. לכן, תנור נקי נדרש כהכרח וזאת ככל שתרצו להגיע למידות בישול מדוייקות ואף תזכו לנצל מיטבית את יכולותיו ולחסוך באנרגיית חשמל שלא תתבזבז לשווא.
ניקיון תנור לא אמור להיות מסובך, ולא נדרש להשתעבד בכדי לנקות את התנור - תהליך הניקוי הוא פשוט וקל ומספק תוצאות מיטביות!
איך מנקים תנור מבפנים?
חלקם של תנורים הנמכרים כיום, מאפשרים יכולת לניקוי עצמי. ככל שיש ברשותך תנור שכזה, מוטב להפעיל את תוכנית ניקוי התנור באופן עצמאי, ומוטב לדעת כי בתהליך הניקוי, סביר להניח כי תחושו בריח שרוף, וזה בסדר, זה חלק מתהליך הניקוי ואל לכם להיבהל, פשוט פתחו את חלון הבית ואפשרו לתנור לסיים את תוכנית הניקוי, ככל שזו נדרשת. התנור יסיים את פעולת הניקוי באופן עצמאי, ומצדכם תרצו לתת לתנור להתקרר במשך שעה ואולי אף מעט יותר וזאת ע"י פתיחת דלת התנור.
ככל שניקיון תנור דורש מגע ידיים, ראשית נתקו את התנור מהחשמל, הפשילו שרוולים, ודאו כי ברשותכם סודה לשתיה, חומץ, בקבוק ספריי להתזה, סמרטוט ומים ולצד זאת גם מברשת צביעה חדשה - לא רחבה מדי שבעזרתה נמרח את חומר הניקוי. כעת, פעלו על פי השלבים הבאים:
-
קחו כוס ומלאו חצי ממנה בסודה לשתיה.
-
ערבבו עם מים מעט חמימים עד קבלת עיסה הדומה לממרח מריחה. אם ברשותכם תנור משולב דו תאי, דעו כי תצטרכו כמות גדולה יותר של עיסת המריחה, שכן שטח הפנים גדול יותר. בתנור משולב גז הכולל גם כיריים, ניתן להשתמש בעיסת הניקוי גם לטובת ניקוי הכיריים.
-
בעזרת מברשת צבע חדשה ונקיה, התחילו במריחת העיסה לאורכו ורוחבו של התנור, בייחוד במקומות בהם ישנה הצטברות משמעותית של כתמי שומן.
-
מהלו חומץ ומים יחדיו בתוך בקבוק הספריי, ביחס מהילה של 1:1 (כמות מים וחומץ שווים) והתיזו על גבי עיסת הסודה המרוחה בתוך התנור.
-
הפעולה שבהתזת החומץ והמים, יגרמו לעיסת הסודה להפוך לקצף באופן שימוסס את השומן העיקש.
כעת קחו 12 שעות הפסקה - מהלך הזמן הזה יספק לכם תוצאות מיטביות מבחינת יעילות מיסוס השומנים. בסיום, קחו סמרטוט בד רטוב והחלו להספיג ולנקות את השומנים המומסים. לא תאמינו כמה התנור יראה אחרת לאחר הניקוי.
איך לנקות את דלת התנור?
לא חייבים להשתמש בעיסת הסודה לשתייה. במקרה זה, ניתן להשתמש בספריי מסיר שומנים, או כזה ייעודי לניקוי תנור, וזה אמור לסייע בשילוב ספוג או מטלית בד רטובה. ואם תרצו לדעת איך לנקות זכוכית של תנור, מוטב להיעזר בפיסת בד רטובה ומעט סבון ולנקות את חלון הזכוכית באופן שיסיר כל שכבה שמנונית, ולאחר מכן בעזרת נייר סופג וספריי ניקוי חלונות, רססו מעט ונגבו עד שתבליח בראשכם המחשבה "וואו שכחתי בכלל שיש חלון שימושי לתנור" - אז תדעו שזה נקי!
במהלך השלמת אוברול הניקיון הכללי, נרצה לדעת איך לנקות רשת של תנור וגם איך לנקות תבניות תנור. הלא אלו תמיד נעטות נטיפי שומן עיקש המשלב גם שאריות מזון צלויות שאיבדו מצלמן. את הללו ניתן לשטוף במים חמימים בכיור המטבח, תוך שאנו מוסיפים סבון להסרת שומן ומשפשפים בעזרת סקוץ' ברזלית. עשו זאת עד קבלת תוצאות משביעות, אך במידה ותרצו, גם כאן תוכלו לעשות שימוש בעיסת הסודה לשתיה. מרחו, הרטיבו, המתינו ונגבו.
מבחינת מועדי ניקוי של תנור, זה באמת תלוי בכמות השימוש שאתם עושים בתנור הביתי. אך ככל שתשימו לב שהתנור מעשן בעת הפעלתו, או מדיף ריחות עשן שרוף, מוטב יהיה לגשת ולעשות זאת. לצד זאת, זכרו כי תנור נקי, מעבר להיותו אסתטי, מספק גם תחושה של סביבת בישול סטרילית ולה יש השפעה על המזון שאנו צורכים. שיהיה בתאבון:)